Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pożywne i zdrowe danie z kaszą bulgur, gruszkami i cynamonem. Idealne na śniadanie jako poranny "zastrzyk" energii lub na przekąskę w ciągu dnia.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 885
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 315
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 885
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 315
Składniki
100 gram kaszy bulgur (około 0,5 szklanki) ugotować w 0,5 szklanki wody i 0,5 szklanki mleka z łyżeczką masła, szczyptą soli i łyżeczką cukru trzcinowego.
Gruszki obrać, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do garnka i zalać niewielką ilością wody. Owoce zagotować z cynamonem i odpowiednią ilością cukru (tak, aby były dość słodkie). Gruszki gotować do momentu aż będą miękkie, a cała zawartość garnka delikatnie zgęstnieje.
Do ugotowanej kaszy wlać szklankę mleka, dodać przygotowane słodkie gruszki z cynamonem, wymieszać i gotować wszystko razem przez chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków. Życzę smacznego!