Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pachnące, smaczne oraz proste i szybkie w przygotowaniu bułeczki tureckie. W czasach studenckich, królowały u nas na śniadanie, a piekła je moja koleżanka z Turcji :)
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać sól, cukier brązowy, drożdże i wymieszać wszystkie suche składniki. Następnie dodać wodę, mleko oraz olej i wyrobić ciasto - odstawić na 30 minut. Po tym czasie formować bułeczki, ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wysmarować roztrzepanym jajkiem, posypać słonecznikiem*, przykryć lnianą ściereczką i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. * zamiast słonecznika możemy użyć także ziaren sezamu
Następnie bułeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec około 15 - 20 minut. Życzę smacznego! :)