Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
efektowne kolorowe ciasto, które zachwyci każdego, wbrew pozorom szybko się robi
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2139
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 102
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 55
Polecam.
Odsłon: 384
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2139
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 102
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 55
Polecam.
Odsłon: 384
Składniki
BISZKOPT: Mąki, proszek i kakao razem mieszamy w miseczce. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, a następnie mąki i olej. Delikatnie mieszamy. Pieczemy ok. 20 –25 min. w 180 stopniach.
MASA BUDYNIOWA: Na soku z brzoswkiń (1 szkl.) i cukrze gotujemy budyń, studzimy. Ucieramy masło, dodajemy wystudzony budyń. Masę układamy na biszkopcie. Brzoskwinie kroimy na ćwiartki, układamy na kremie jasnym.
Galaretkę rozpuszczamy w ¾ szkl. gorącej wody. MASA ŚMIETANOWA: Cukier mieszamy ze śmietan-fixem, kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek, na końcu cukier i sok. Wykładamy na brzoskwinie. Następnie układamy herbatniki, zalewamy tężejącą galaretką.