Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe jako samodzielne danie albo dodatek do mięsa i ziemniaków.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 292
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 292
Składniki
Brukselkę oczyścić i umyć. Cebulę obrać i pokroić na drobną kostkę. Masło rozpuścić i zeszklić na nim cebulę. Dodać brukselkę i pół szklanki osolonej wody.
Warzywa dusić ok. 15 minut w przykrytym garnku. Dodać śmietanę i przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Brukselkę gotować jeszcze ok. 10-15 minut w odkrytym garnku, aż powstanie gęsty sos. Podawać gorące. Smacznego :)