Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne, szybko znika z talerzy:)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 736
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 736
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Rozdzielić brokuł na różyczki. Ugotować (najlepiej na parze-wtedy się nie "rozciapie"). Ostudzić. Ugotować jajka na twardo. Pokroić na ćwiartki Pokroić ogórki kiszone w kostkę. Przygotować z majonezu, jogurtu i czosnku sos czosnkowy-przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Słonecznik uprażyć na patelni (ja prażę na suchej patelni).
Tak przygotowany brokuł, ogórek, słonecznik wymieszać z sosem czosnkowym. Jajka położyć na wierzch. Smacznego:)
Można podawać z upieczoną bagietką z masłem czosnkowym lub ziołowym, PYCHOTA!