Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywnie czekoladowe z pomarańczową nutką w tle :)
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 82
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 516
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 125
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 82
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 516
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 125
Składniki
Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić i dodać sok z wyciśniętej pomarańczy, wymieszać.
Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać cukier dalej miksując. Gdy piana jest lśniąc, dodawać po 1 żółtku i ubijać na najmniejszych obrotach. Następnie wolnym strumieniem wlewać roztopioną czekoladę do ubitych białek i mieszać łyżką do połączenia się składników. Na samym końcu dodać skórkę startą z pomarańczy, przesianą mąkę z kakao. Delikatnie wymieszać. Piec w 180C przez około 35min.