Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą jest szybkość przygotowania.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 264
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 218
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 677
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 264
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 218
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 677
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i ubijamy dalej aż znikną kryształki cukru. Potem dodajemy po 1 żółtku, dalej miksując. W międzyczasie roztapiamy masło i odstawiamy, żeby wystygło.
Gdy jajka są już ubite dodajemy na przemian masło i mąkę (z wymieszanym już proszkiem).
Tak WYMIESZANE ciasto wlewamy na blachę, wykładamy na wierzch śliwki (skórką do dołu) i pieczemy 45-50 minut w 180stopniach.