Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja dla tych, dla których zwykła botwinka jest za mało syta
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2787
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 83
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2787
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 83
Składniki
Buraczki (również te z botwiny), korzeń pietruszki, marchewkę, ziemniaki i kabanosy pokroić i zalać około 1,5 litra wody. Dodać kostkę rosołową i pieprz. Gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać pocięte liście botwiny, pokrojony drobno czosnek, cukier, sok z cytryny i gotować jeszcze jakieś 15 min. Można dodatkowo ugotować jajko na twardo.