Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowity obiad dla całej rodziny... dodatek soku jabłkowego świetnie wpływa na mięso, pod jego wpływem staje się kruchuteńkie i miękkie.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 64
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 64
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć, rozbić lekko. Posypać solą i pieprzem, odstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie każdy plaster obsmażyć na oleju, na średnim ogniu z dwóch stron, przełożyć do rondla.
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na tym samym oleju co wcześniej mięso, dodać ją do bitek. Mięso zalać sokiem jabłkowym i wodą, dodać przyprawy. Gotować na małym ogniu do miękkości, u mnie około 45 minut. W połowie gotowania można dodać obrane i pokrojone w ósemki jabłko. Kiedy mięso będzie już miękkie, ewentualnie uzupełnić sos gorącą wodą, doprawić i ponownie zagotować. UWAGA: Sos można zmiksować blenderem aby był gęsty.