Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bitki pachnące lasem
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 135
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 494
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 103
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 121
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 135
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 494
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 103
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 121
Składniki
Schab pokroić na kotlety rozbić tłuczkiem(nie zacienko),posolić,popieprzyć i obtoczyć w mące ,usmażyć z obydwu stron i przełożyć do gęsiarki,podlać wodą,wrzucić kostkę rosołową,ziele angielskie i liść laurowy,dusić na wolnym ogniu aż bitki zmiękną.Grzyby rozmrozić(wodę zostawić),cebulę drobno pokroić i zeszklić,dodać pokrojone grzyby razem z wodą pozostałą po rozmrożeniu(jeśli trzeba to dolać jeszcze wody) i dusić na małym ogniu ,gdy grzyby będą już miękie dodać śmietanę wymieszaną z odrobiną wody i łyżką mąki zagotować i doprawić solą i pieprzem.Sos grzybowy wlać do schabu i dusić jeszcze chwilkę razem(w razie potrzeby dolać wody sos powinien przykrywać bitki).Podawac z ziemniakami i sałatka.Życzę smacznego.