Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1014
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1156
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11722
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1014
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1156
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11722
Składniki
Karkówkę pokroić w plastry,rozbić na cieńsze kawałki,posolić , popieprzyć i obtoczyć w mące. Następnie obsmażyć na gorącym oleju,przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulkę na złoty kolor i dodać razem z tłuszczem do mięsa. Zalać ok 750 ml wody,dodać kostkę rosołową -gotować do miękkości na małym ogniu ok godziny. Na koniec podprawić sosem i pogotować jeszcze chwilkę aż zgęstnieje.
Podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną. Smacznego