Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To stary przepis babci na niezawodny biszkopt.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą, białą masę (najlepiej trzepaczką ręczną będzie to trwało ok. 30 min mikserem krócej).
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodając porcjami delikatnie wymieszać z masą jajeczną.
Wylać do formy (średnica 26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka. (ok. 30 min w temp. 180 st.)