Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt jaglany z owocami to jeden z moich faworytów wśród zdrowych wypieków! Kasza jaglana sprawdza się w nich idealnie!
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2175
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 140
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2175
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 140
Składniki
Kaszę jaglana uprażyć na suchej teflonowej patelni, opłukać i ugotować w wodzie do całkowitej miękkości.
Do ugotowanej kaszy dodać mleko i zblendować na gładką masę.
Daktyle sparzyć wrzątkiem i zblendować.
Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę.
Żółtka zbendować z daktylami i stevią, dodając po łyżce masy z kaszą- tak do całkowitego połączenia składników.
Do ubitych wcześniej białek dodawać masę, powoli mieszając.
Na koniec dodać mąkę owsianą i również delikatnie wymieszać.
Całość przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia (lub sylikonowej) i piec około 40 minut w temperaturze 170 stopni (termoobieg).
Po upieczeniu uchylić drzwi piekarnika, a ciasto pozostawić do wystygnięcia.
Gotowy biszkopt podawać z malinami i borówkami.