Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię ciasta z galaretką. Ale zwykły biszkopt to już dla mnie za mało. A to jest ciasto szybkie w przygotowaniu, a wygląda i smakuje prawie jak tort.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 261
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 144
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 654
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 261
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 144
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 654
Składniki
*Białka ubić. *Żółtka ubić z cukrem, *dodać mąkę, mąkę z chleba świętojańskiego, proszek do pieczenia i kilka łyżek ubitych białek. *Połączyć. *Wyłączyć mikser i dodać resztę białek. *Wymieszać łyżką. *Wylać do tortownicy 26cm. *Piec ok. 30 min./180oC.
*Na wystudzonym biszkopcie ułożyć pokrojone w grube plastry brzoskwinie, *zalać tężejącą galaretką. Udekorować. Widoczna na zdjęciu galaretka została raczej ułożona łyżką niż wylana, co dało końcowy efekt nierównej powierzchni, takiej kryształowej. Lubię ten efekt. Ciekawie prezentują się na takiej powierzchni powtykane tu i tam ozdoby.