Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny, podstawowy przepis doktora Birchera składa się z płatków owsianych, wody, słodkiego mleka skondensowanego lub śmietanki, soku z cytryn i jabłek /cudowne w jego przepisie jest podkreślenie, żeby zostawić skórkę jabłka!/. Wzbogacany może być o miód lub cukier, orzechy, inne owoce. Ja dodałam len mielony i płatki ryżowe. Jabłka uprzednio upiekłam. I trochę posoliłam.
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 364
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1470
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 958
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 104
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 84
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 364
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1470
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 958
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 104
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 84
Składniki
Płatki i len zalewam wodą. Solę. Zagotowuję. Dodaję mleko i sok oraz skórkę z cytryny. Mieszam i gotuję do zgęstnienia. Odstawiam pod przykryciem. Jabłka kroję na ćwiartki. Usuwam gniazda nasienne. Zapiekam w 180 stopniach około 20-25 minut. Kroję w kostkę. Owsiankę szybko zagotowuję. Zdejmuję z ognia. Dodaję 2 łyżki miodu i jabłka. Mieszam. Posiekane orzechy i rodzynki sypię na wierzch. Zalewam łyżeczką miodu.