Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To barszcz, jaki robiła moja mama. Zabielany śmietanką i podany z ziemniakami.
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 807
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4516
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 100
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 807
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4516
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 100
Składniki
Ugotuj bulion - obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa zalej zimną wodą i zagotuj. Gotuj na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Ok. pół godziny przed końcem gotowania dodaj przyprawy.
Do gotowego bulionu dodaj starte na dużych oczkach upieczone buraki i jabłko. Gotuj jeszcze, aż wywar nabierze ładnego koloru - ok. pół godziny Przecedź wywar.
Do przecedzonego wywaru wlej zakwas i doprowadź do wrzenia, ale nie gotuj. Dopraw zahartowaną śmietaną. (Do śmietany wlej kilka łyżek gorącej zupy, wymieszaj i dopiero wtedy wlej do garnka). Dopraw do smaku i podawaj z oddzielnie ugotowanymi ziemniakami. Możesz posypać koperkiem.