Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachcianki należy spełniać. Pyszna zupa, sprawdza się zawsze ;)
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 98
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 301
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 98
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 301
Składniki
Buraki owijamy (każdy z osobna) w folię aluminiową, układamy na blaszce i pieczemy 90-100 min w temperaturze 180°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Seler i pietruszkę kroimy w kostkę, marchew w półtalarki, zalewamy wodą (1,5 l) dodajemy pół łyżeczki soli, ziele angielskie oraz liść laurowy. Gotujemy do miękkości, dodajemy buraki, gotujemy jeszcze 10 min. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Ziemniaki, obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku, tłuczemy. Cebulę siekamy, szklimy na łyżce smalcu, dodajemy do ziemniaków, mieszamy. Ziemniaki układamy w głębokim talerzu, zalewamy zupą, posypujemy posiekanym koperkiem, dekorujemy ćwiartkami jajek.