Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Molowy barszcz czerwony - zupa pyszna i syta.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 799
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 88
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 505
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 799
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 88
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 505
Składniki
Buraczki obrać, pokroić każdy na 8 części. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w grube słupki. Jarzyny zalać wodą, gotować na małym ogniu, aż buraczki będą na wpół miękkie.
Jarzyny odcedzić z wywaru, zetrzeć na grubych oczkach. Z wywaru usunąć także przyprawy. Ziemniaki pokroić w średnią kostkę i razem ze startymi jarzynami dodać do wywaru. Dorzucić także kostki, czosnek, kwasek cytrynowy i gotować ok. 15 minut, po czym dodać odcedzoną i przepłukaną bieżącą wodę fasolę z puszki. Gotować do miękkości ziemniaków.
Śmietanę i mąkę rozmieszać z kilkoma łyżkami wywaru i zabielić zupę. Podawać posypaną koperkiem. Smacznego. :)