Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka, długo zachowuje świeżość:)
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5648
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5648
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Składniki
Masło ucieramy z cukrami na puszystą masę. Nie przerywając dodajemy na zmianę po żółtku i mące wymieszanej z proszkiem aż do wyczerpania składników. Dodajemy migdały oraz 4 łyżki mleka o temperaturze pokojowej. Na koniec dodajemy sztywną pianę z białek.
1/3 masy przekładamy do osobnej miski. Kakao rozprowadzamy z pozostałym mlekiem i dodajemy do masy. Delikatnie ucieramy. Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą lub mąką. Wlewany ciemne ciasto a potem jasne. Pieczemy ok 60 minut w temp. 170^.