Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babciny przepis na babeczki... ...szybkie w przygotowaniu,smaczne...
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 481
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 67
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 481
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 67
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Wykonanie:Mąkę,cukier puder,masło i sparzone migdały wyrabiać na stolnicy przez pół godziny,następnie wylepić ciastem wysmarowane foremki do babeczek i nałożyć do środka UWAGA- suchego grochu,aby ciasto w czasie pieczenia nie popękało,piec 20 minut.Gdy babeczki się zarumienią,wyjąć z piekarnika ,wysypać groch a foremki ustawić do góry dnem i uderzać trzonkiem noża aby ciasto odstało.Do środka babeczek włożyć maliny(lub inne owoce)przesypane cukrem pudrem i polać likierem.