Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki After Eight, to pomysł na mocno czekoladowe maleństwa z orzeźwiającym kremem miętowym.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5284
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5284
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni. W rondelku rozpuść masło, dodaj kawę oraz kakao, wszystko wymieszaj. Odstaw do lekkiego przestygnięcia. Dodaj jajka i kwaśną śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszaj trzepaczką. Do dużej miski przesiej mąkę z proszkiem i sodą, dodaj cukier i sól. Na środku zrób wgłębienie, wlej w nie czekoladową miksturę i wszystko wymieszaj. Formę na muffiny wyłóż papilotkami i wypełnij je do 2/3 wysokości. Piecz przez 20 minut. Wyjmij i wystudź. Zimne babeczki udekoruj kremem i posyp startą
Krem miętowy: W misie miksera umieść mascarpone i schłodzoną śmietankę. Ubij metalową końcówką uprzednio schłodzoną w lodówce. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder, aromat i barwnik. Ubijaj jeszcze chwilę na niskich obrotach, aż wszystko będzie dokładnie wymieszane. Przełóż krem do rękawa cukierniczego i udekoruj nim babeczki.