Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie w wykonanium smaczne
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 60
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2745
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 208
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 150
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 60
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2745
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 208
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 150
Składniki
Ucieramy maslo z cukrem i jednym jajkiem.Dodac make z proszkiem do pieczenia i pozostale jaja. Wszytsko razem zmiksowac
Wlac do foremek wstawic do nagrzanego piekarnika piec 15-17 min w temp 180* C
Polewa: Do rondeka wlozyc maslo wac wode dodac cukier kakao i stae mieszjac doprowadzic do wrzenia.Gotowac jeszcze 5 min na wonym ogniu. Zestawic z ognia schlodzic wlac koniak i dokadnie wymieszac
Gotowe chlodne babeczki polac chlodna polewa posypac np orzechami i wstawic do lodowki na pol godz. Gotowe =] ( wychodzi okolo 25 sztuk )