Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepysznie pachnące letnie babeczki.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1437
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 48
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1105
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 470
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1437
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 48
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1105
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 470
Składniki
Przepis znaleziony u Asi z Kwestii Smaku. Wart polecenia, bo babeczki robi się bardzo szybko i są cudownie pyszne...
Piekarnik nagrzac do ok. 160 stopni. Masło utrzec z cukrem i cukrem waniliowym przez kilka minut mikserem, aby uzyskac puszystą masę. Dodawac po jednym jajku i ubijac kilka minut. Wsypac przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miksując wlewac powoli mleko.
Do formy muffinkowej włożyc papierowe papilotki i każdą wypełnic w ok. 3/4 wysokości ciastem. Starcza go na 12 muffinek. W każdą muffinkę powciskac borówki lub jagody (ilośc naprawdę wg uznania). Zamiast formy muffinkowej można użyc innej formy, ale ponieważ ciasta nie ma za dużo myślę,że najlepsza byłaby keksówka lub inna nieduża. Muffinki piec ok. 15min, najlepiej do suchego patyczka. Można posypac cukrem pudrem albo polukrowac. Smacznego!