Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe orzeźwienie na letnie upały
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 13
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 13
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Cytryny porządnie umyć pod ciepłą, bieżącą wodą. Można także sparzyć wrzątkiem, Pokroić na małe kawałki wraz ze skórkami. Do blendera wkładać niewielkie porcje i miksować z niewielką ilościa wody na jednolitą masę. Nie powinna być zbyt gęsta. Zmiksowany miąższ z wodą wrzucić do jednego garnka. Na drugim położyć sito o małych oczkach i nakładać na nie masę cytrynową. Każdą porcję wyciskać tak długo aż zostanie prawie sucha masa, którą wyrzucamy. Do wyciśniętego soku dolewamy wody i dosypujemy cukru. Napój powinien mieć konsystencję nektaru i słodki smak. Smacznego