Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne i dietetyczne piersi z kurczaka. Szybkie w przyrządzeniu i dzięki krótkiej obróbce termicznej bardzo soczyste.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 43
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 69
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 29
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 24
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 19
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 43
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 69
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 29
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 24
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 19
Składniki
Umyte piersi osuszmy ręcznikiem papierowym. Wierzchnią część piersi przecinamy w kilku miejscach, żeby przyprawy weszły w głąb mięsa.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pierś najpierw stroną wierzchnią do zrumienienia. Następnie wyciągamy piersi posypujemy trochę przypraw na patelnie i kładziemy piersi stroną odwrotną. Posypujemy piersi po wierzchu ziołami i przykrywamy patelnie pokrywką. Dusimy 20 do 30 min. Pod koniec duszenia lekko solimy i pieprzymy.
Podajemy z sezonową surówką. Ja zrobiłam mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i białą rzodkwią.