Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny z przywiezionych z wakacji przepisów. Proste, sycące i bardzo smaczne danie.
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2130
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1424
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 162
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 572
Szybka i smaczna
Odsłon: 9301
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2130
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1424
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 162
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 572
Szybka i smaczna
Odsłon: 9301
Składniki
Przygotowujemy rozczyn. Do miski wsypujemy połowę mąki, dodajemy drożdże rozpuszczone w letniej wodzie, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 90 min w ciepłe miejsce. Następnie dodajemy resztę mąki, ciepłe mleko, cukier, sól, dokładnie wyrabiamy aż ciasto wchłonie cały płyn. Ciasto dzielimy na 3, każdy kawałek rozwałkowujemy na grubość 2 cm. Na środek ciasta kładziemy ser (zostawiając 3 cm z każdej strony ciasta). Wolne brzegi składamy do środka, formując łódkę, przykrywając część nadzienia sera. Chaczapuri przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, brzegi ciasta smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym do maksymalnej temperatury piekarniku, do momentu zrumienienia. Następnie wyciągamy, wbijamy na każde jajko i zapiekamy jeszcze 2-3 min. Przed podaniem dajemy po łyżeczce masła.