Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mariaż kuchni polskiej i włoskiej.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 736
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 145
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 655
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 265
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 736
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 145
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 655
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 265
Składniki
W dużym rondlu zeszklić na maśle drobno pokrojoną cebulę, dodać prawdziwki (wcześniej namoczone), liść laurowy, pieprz i ziele ang. Dusić ok. 5 min. na małym ogniu.
Dodać rosół, żeberka, starty czosnek a po 10 minutach wlać żur i zagotować. Na koniec dodać majeranek i inne dodatki np. natkę pietruszki lub skwarki z boczku.
Ugotować makaron jaki kto lubi, my mieliśmy nitki. Danie z makaronem wymyśliły dzieci bo, jak stwierdziły, ziemniaki są zbyt nudne :) Smacznego.