Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy improwizację w kuchni...to poznawanie smaków, ich łączenie i zadowolenie, że wyszło. Dużą rolę w daniach odgrywają przyprawy.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Marchew, pietruszkę, seler korzeniowy, ziemniaki kroimy w kostkę. Por, czosnek, imbir siekamy. Warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy wodą (1,2 l). Dodajemy przyprawę arabską, zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Dolewamy sok pomidorowy. Z mielonego mięsa formujemy małe kulki, wrzucamy do zupy. Gotujemy 20 min, wrzucamy pokrojony w piórka seler naciowy. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pierzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.