Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przygotowaniu i smaczna zupa, którya wyśmienicie smakuje zarówno z grzankami, jak i groszkiem ptysiowym. Dla tych którzy lubią delikatny smak pora. Dla poszukujących nowych smaków - również. :)
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 230
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 373
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 230
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 373
Składniki
Pory oczyścić, pokroić w grube talarki.
W garnku roztopić masło, wrzucić pory - dusić ok. 15 minut. Dodać wody - tyle, żeby przykryła pory. Gotować 20 minut.
Gdy większa część wody odparuje, pory zmiksować.
Tak powstałą papkę uzupełnić wodą, dodać kostki rosołowe, kostkę smaku i serki topione - gotować ok. 15 minut (do rozpuszczenia serków). Przyprawić wg uznania.
Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego.