Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubisz kukurydzę to jest to przepis dla ciebie :-)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 263
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1174
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 263
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1174
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju ( nie przypalić), ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i czosnku. Chwilę dusimy następnie doprawiamy solą i pieprzem.
Do garnka wlewamy wodę, przekładamy uduszone warzywa, kostkę rosołową, połowę kukurydzy i pierś z kurczaka. Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa.
Wyciągamy ugotowane mięso, studzimy i kroimy w kostkę. Zupę miksujemy , dodajemy kukurydzę i mięso. Można jeść samą lub z tostami. Życzę smacznego!