Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 73
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 73
Składniki
Bulion rozpuścić, dodać podzielony na różyczki kalafior, pokrojone ziemniaki i marchewkę- gotować aż zmięknie. W przypadku braku bulionu mrożonego ugotować bulion warzywny i usunąć z niego pietruszkę, seler i por. Zostawić na chwilę do ostygnięcia i zmiksować, dodając serek topiony (zaczerpnięte z przepisu Mirabelki- dziękuję:*) i czosnek.
Gotową zupę podgrzać, doprawić kolendrą i koniecznie gałką muszkatołową. Posypać zieleniną.
Podawać z grzankami czosnkowymi i pestkami uprażonymi pestkami słonecznika.
Smacznego!!!