Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kilku zaledwie składników można wyczarować rewelacyjną w smaku zupę. Słodkie buraki i kwaśne jabłka to połączenie idealne. Pyszna, kremowa i sycąca
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 190
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 329
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 630
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 190
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 329
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 630
Składniki
Warzywa dokładnie oczyść i obierz. Włóż do garnka. Zalej 2 litrami wody. Dodaj pęczek natki pietruszki (zwinięty nitką). Zagotuj. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, czosnek pokrój w plasterki. Cebulę i czosnek zeszklij na oliwie. Dodaj do wywaru. Gotuj przez ok. 45 minut. Wyjmij warzywa z wywaru. Buraki pokrój w plastry lub kostkę. Jabłka obierz i pokrój w plasterki. Buraki i jabłka dodaj do wywaru. Dopraw sokiem z cytryny. Gotuj do czasu aż jabłka staną się miękkie. Zblenduj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na ciepło z łyżką twarożku. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki.