Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla osób będących na diecie niskokalorycznej. Pożywna, lekka zupa z bakłażana, której seler naciowy dodaje wyrazistości. Całość uzupełnia idealnie groszek ptysiowy (przepis na moim profilu: https://smaker.pl/przepis-groszek-ptysiowy,111382.html)
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 117
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 142
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1026
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 117
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 142
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1026
Składniki
Bakłażana myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Selera myjemy, kroimy na małe kawałki. Warzywa wkładamy do garnka, zalewamy 1/2 litra wody, solimy, dodajemy suszona bazylię (jeśli chcemy), gotujemy do miękkości. Następnie całość blendujemy, doprawiamy do smaku czarnym pieprzem.
Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym. Uwaga: Z podanych składników uzyskamy jedną porcję zupy. Smacznego.