Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć kochani!!! Dzisiaj przepis na jedną z moich ulubionych zup. Uwielbiam groszek zielony pod każdą postacią, a zupę krem mogę jeść w kółko. Gdy mam wystarczająco dużo czasu, na samym końcu przecieram ją jeszcze przez sitko – wtedy ma idealną, aksamitną konsystencję.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 455
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13310
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 103
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 455
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13310
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 103
Składniki
W garnku roztapiam masło. Wrzucam posiekaną cebulę – niezbyt drobno, bo i tak później będę wszystko blendować. Podsmażam ją, aż się zeszkli.
Imbir obieram łyżeczką i ścieram na tarce – potrzebuję około 1 łyżki. Dodaję go do cebuli i wsypuję groszek. Wszystko podsmażam 3-5 minut. Następnie zalewam bulionem. Gotuję około 15 minut. Kilka groszków wyjmuję i odkładam do dekoracji.
Wyłączam gaz, dodaję listki mięty oraz śmietanę, którą najpierw hartuję, tak aby nie zważyła się w zupie. Wszystko dokładnie blenduję. Doprawiam solą i pieprzem. Ewentualnie przecieram jeszcze przez sitko. Podaję z łyżką zielonego groszku, garścią groszku ptysiowego i listkiem mięty :) Smacznego!!!