Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra na ciepło w zimowe dni ,jaki i na zimno (chłodnik) w upały.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Jabłka umyłem ,pokroiłem w ćwiartki i po usunięciu gniazd nasiennych poszatkowałem. Zalałem ½ l wody ,dodałem cynamon i goździki. Gotowałem 20 min. Wyjąłem przyprawy ,a jabłka wraz z płynem zmiksowałem. Dodałem szklankę wody i zagotowałem. Mąkę ziemniaczaną wymieszałem z 100 ml zimnej wody ,wlałem do zupy i gotowałem 5 min. Następnie dodałem startą skórkę cytrynową ,doprawiłem do smaku sokiem z cytryny i cukrem. Śmietanę można wlać do zupy i wymieszać ,ja dodałem śmietanę przed podaniem. Polecam z ryżem.