Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Składniki
Skrzydełka , 2 litry wody i przyprawy gotować 20 min, potem dodać jarzyny i gotować kolejne 20 min. Usunąć z zupy skrzydła i jarzyny z wyjątkiem brokułów, zmiksować całość pozostałą w garze, ewentualnie doprawić i zagęścić mąką. Zupę podawać z grzankami i śmietaną kwaśną. Pozostałe z zupy jarzyny proponuję użyć do sałatki , a skrzydełka zapanierowć i usmażyć - i drugie danie gotowe.