Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, pożywny, aromatyczny i szybki obiad.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Podgotować mięso w 1i 1/2 l do 2 l osolonej wody. Odszumować i potem dodać włoszczyznę ( marchew, korzeń pietruszki i selera pokrojone w kostkę. Por pokrojony w piórka) Chwilę gotować na średnim ogniu. W tym czasie w drugim rondelku rozpuścić 1 łyżkę masła z rozdrobnionym czosnkiem. Dodać małe różyczki brokuła i przez chwilę przesmażyć mieszając. Tak przygotowanego brokuła dodajemy do wywaru i gotujemy na małym ogniu. Do zupy można dodać 3 drobno pokrojone ziemniaki. Gotujemy do miękkości składników. Doprawić solą, wegetą pieprzem. Dodać natkę pietruszki świeżej lub suszonej, natkę lubczyku lub selera. Dodać mleka i chwilę jeszcze przegotować. Smacznego