Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie, nietradycyjna zupa ogórkowa...
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 132
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 132
Składniki
Do rosoły dodajemy listek laurowy i ziele angielskie, tartą marchew, oraz czosnek, chwilę gotujemy. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do zupy, chwilę gotujemy.
Ogórki ścieramy na grubych oczkach, gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy ogórki, boczek, oraz wodę z ogórków, całość gotujemy ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy serek topiony, gdy się rozpuści, zagęszczamy zupę śmietaną z mąką, dodajemy koperek, doprawiamy, solą, pieprzem. Podajemy z jajkiem na twardo.