Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i niskokaloryczne danie. Przepis z ksiazki "This can''''t be tofu"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1003
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11499
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1003
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11499
Składniki
Tofu dobrze odsaczyc i osuszyc papierowym recznikiem. Pociac w kostke wielkosci 1cm. Przelozyc do miski i delikatnie wymieszac z polowa soku z limonki, cuminem, sola i pieprzem. Na lyzce oleju obsmazyc tofu na zloty kolor (okolo 4min) Zdjac z gazu i dodac reszte soku z limonki. Na osobnej patelni rozgrzac reszte oleju i dodac nasiona kminu rzymskiego. Po okolo pol min dodac cebule i smazyc az lekko zmieknie. Nastepnie dodac papryke, czosnek, imbir, chili, coriander, smazyc az papryka bedzie pol miekka.Dodac sol i 1/2 szklanki wody. Na koniec dodac pomidory i podsmazone wczesniej tofu, smazyc okolo 2 minut. Gotowe danie podawac z ryzem basmati i posypac koledra