Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 209
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 209
Składniki
Piersi kurze oprószyć solą i udusić na oliwie ewentualnie podlać wodą- co trwa ok.15 min . Odłożyć w ciepłe miejsce żeby nie ostygły.
Na oliwie pozostałej z duszenia kurczaka podsmażyć krótko posiekany czosnek, imbir i chili (uwaga żeby ie przypalić). Wlać do tego mleko kokosowe , obydwie natki - doprawić solą i zblendować na gładko. Taki sos dusimy ok. 10 min, można ewentualni zagęścić mąką.
Kurczaka wygodnie układamy na posłaniu z sosu i wcinamy. Smacznego zielonego....