Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, ziołowy wywar ugotowany na mięsie z królika. Prosta, smaczna zupa. Na bulion wykorzystałem resztki z tuszki królika z Ischii. Podany z makaronem ryżowym.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Okrawki mięsa (umyte) zalej w garnku zimną wodą i gotuj na małym ogniu około godziny.
Zbierz tworzącą się zawiesinę i dodaj warzywa. Gotuj kolejną godzinę. Rosół może jedynie "mrugać", nie powinien wrzeć. Dodaj następnie wszystkie zioła i przyprawy. Po kolejnej godzinie dopraw solą i pieprzem, przecedź wywar.
Podawaj z oddzielnie ugotowanym makaronem ryżowym, obficie posypany natką pietruszki.