Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sezon porzeczkowy, szczególnie w upalne dni gdyż ich kwaskowaty smak zapewnia nam lekkie orzeźwienie. Idealnie komponują się z wszelkiego rodzaju deserami. Warto zatem sporządzić zapasy, aby cieszyć się ich smakiem cały rok.
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 342
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 51
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 342
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 51
Składniki
Porzeczkę zalewy wodą dodajemy cukier i zagotowujemy .Następnie dodajemy kisiel rozpuszczony w odrobinie zimnej wody i całość jeszcze raz zagotowujemy , energicznie mieszając. Nakładamy do wyparzonych słoików i odwracamy do góry dnem. Deserem Tym polewamy naleśniki, gofry lub ryż.