Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w paski przypominający zwierzę - Zebrę.
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 69
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 69
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Składniki
Jajka, cukier waniliowy i cukier utrzeć mikserem.
Dodawać po trochu mąki, oleju i wody, (np. po szklance mąki po 1/3 szkl oleju i po 1/3 szkl wody) i nadal ucierać. Na końcu dodać proszek do pieczenia - 2 łyżeczki czubate.
Ciasto dzielimy na 2 równe części I część- dodajemy do niej 2 czubate łyżki mąki II część- dodajemy do niej 2 czubate łyżki kakao Na środek formy okrągłej- tortownicy nalewać na przemian po 2 łyżki ciemnego ciasta i jasnego, aż do wykończenia się składników. Powstaną charakterystyczne pręgi. 180 stopni - 60 minut Można polać stopioną czekoladą i posypać orzechami.