Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4519
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 853
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4519
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 853
Składniki
Kaszę przesypać na sitko, dokładnie opłukać. Następnie umieścić w garnku, zalać 3 szklankami gorącej wody, posolić i gotować na wolnym ogniu, aż kasza pochłonie cały płyn. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na chrupko. Cebulę pociąć w kostkę i podsmażyć na połowie masła. Połączyć z twarogiem, całość wymieszać z połową śmietany. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem oraz papryką. Kaszę wymieszać ze skwarkami. Na spodzie naczynia rozsmarować połowę kaszy, przykryć warstwą twarogu, wyłożyć resztę kaszy. Na wierzch wylać pozostałą śmietanę. Piec około 30 minut w temp. 180°C.