Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka na inny sposób.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 265
Polecam.
Odsłon: 743
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36281
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 420
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 265
Polecam.
Odsłon: 743
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36281
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 420
Składniki
Wykonanie: Ugotowane ziemniaki dusimy, dodajemy mąkę zwykłą i ziemniaczaną, 2 jaja i przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Gotową masę dzielimy na dwie części. Kapustę drobno kroimy i gotujemy przez około 30 minut. Odcedzamy i smażymy z pokrojoną cebulą i kiełbasą. Przyprawiamy solą i pieprzem. Brytfankę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Nakładamy połowę masy ziemniaczanej, a następnie farsz kapuściany. Nakładamy drugą część masy ziemniaczanej. Po wierzchu smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni.