Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pracochłonne, smaczne, idealne na kolacje
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 112
Składniki
zimniaki obrać i pokroić w plastry, gotować 5 min,odcedzić
boczek pokroić w drobną kostkę, a cebulę w talarki, doprawić i podsmażyć ok. 3 min i dusić 15 min
ogórki pokroić w plasterki
w naczyniu żaroodpornym ułożyć na zmianę ziemniaki, biczek z cebulą i ogórki i powtórzyć
na wierzch posypać serem i zalać zmiksowaną śmietaną z jajkami, przyprawioną solą, pieprzem i majerankiem
zapiekać 40 min w tem. 180 stopni
przed podaniem posypać natką