Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne na każdą okazję:)
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 762
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4489
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 93
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 762
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4489
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 93
Składniki
Pieczarki pokroić w paski, cebulkę pokroić w kostkę i smażyć z pieczarkami. Lekko przyprawić solą i pieprzem. Na drugiej patelni podsmażyć mięso mielone. Potem te składniki ze sobą wymieszać.
Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu.
Zrobić sos: wlać 2 śmietanki do naczynia, wrzucić 2 jajka, dodać czosnek przetarty przez praskę, wsypać do tej śmietanki sos boloński (proszek) oraz potarty na grubych oczkach ser. Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać.
Ugotowany makaron ułożyć w żaroodpornym naczyniu z resztą składników: makaron - mięso z pieczarkami - sos i druga warstwa tak samo.
Nagrzać piekarnik do 150 stopni i zapiekać około 1 godziny:)
Życzę wszystkim smacznego:)