Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 111
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 111
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, zahartować zimną wodą. Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek drobno posiekać. Tuńczyka odsączyć na sitku. Na patelni rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę i czosnek. Dodać tuńczyka i smażyć ok. 5 minut mieszając żeby się nie przypalił. Dodać pomidory w zalewie. Doprawić solą i pieprzem. Wsypać ok. łyżkę ziół prowansalskich. Pozostawić na małym ogniu około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Do dużego garnka przełożyć makaron, wlać sos i wymieszać. Dodać trochę tartego żółtego sera i jeszcze raz wymieszać. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, z wierzchu posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i zapiekać około 20 -30 minut. Smacznego!