Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny,zdrowy deser pachnący cynamonem:)
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 83
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18443
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 387
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 371
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1269
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 83
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18443
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 387
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 371
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1269
Składniki
Jabłka umyć,odciąć wierzch a wnętrze wydrążyć delikatnie i pociąć drobno.Wnętrze"miseczek" jabłkowych posypać cynamonem. Ser rozmieszać z pokrojonym drobno miąższem jabłka,cukrem,posiekanymi migdałami i żurawiną (trochę migdałów zostawić do posypania na wierzchu) Jabłka dokładnie nadziewać przygotowaną masą,posypać na wierzchu migdałami. Tak przygotowane jabłuszka ułożyć na żaroodpornym naczyniu wysmarowanym lekko tłuszczem i dodać trochę wody(tylko by zakrywała dno. Piec w temp 200 st ok 20-30 min aż jabłka zmiękną,smacznego.