Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
mięso, cebulę, natkę, jajko, bułkę tartą, ostrą paprykę, sól i pieprz mieszam. Formuję małe klopsiki. Układam je w naczyniu żaroodpornym, posypuję lekko ostrą papryką. Podlewam odrobiną wody. Zapiekam pod przykryciem 30 minut w 180 st. C, odkrywam i zapiekam jeszcze 10 minut.
Ryż gotuję na sypko. Paprykę i cebulę kroję w kostkę, podsmażam na oleju. Wsypuję ryż, mieszając, podgrzewam, doprawiam. Podaję do klopsików polanych np. sosem śmietanowym lub doprawionym jogurtem.